Fisk

Tänk så mycket god mat det finns och fisk är ju en del av det. Till och med barnen har anammat Hjärnkontorets slogan "man blir smart av fisk" och äter oftast med god aptit i tron (vetskapen?) om att bli smartare. :) Nedan följer ett recept på en enkel gryta som kom till under vår flyttperiod när vi var tvungna att äta något som inte behövde planeras för länge och som inte fick ta för lång tid.


Annicas fiskgryta, 4-6 pers

Ingredienser

1 fiskbuljongtärning
3 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
2 brk kokosmjölk
citronsaft
ca 200g torsk
ca 200g lax
en klick smör

Gör så här

Bryn fiskbuljongtärningen i lite smör. Hacka morötter och palsternackor till önskad form och fräs i "buljongsmöret". Skär löken i klyftor och fräs tillsammans med rotfrukterna några minuter. Häll över kokosmjölken och låt koka i cirka fem minuter. Stänk i lite citronsaft och lägg i tärningar av fisken. Låt koka i cirka 5-10 minuter tills fisken är klar. Färdigt att servera!!

Med fördel kan den som vill ta en klick turkisk yoghurt till grytan i sin skål/tallrik. Mmmm - gott!!


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)