Buffémat

I somras hade vi en fest där vi bjöd på buffé. Fungerar alltid i större sällskap och det mesta går att kombinera. Här har jag valt fläskkarré, innerkycklingfilé och kalla såser samt vattenmelon. Den ena kalla såsen köpte jag färdig, Lindahls Tsatziki. En matig sallad samt en vanlig grönsallad. Därtill supergott nybakt bröd och ostbricka. Till maten drack vi vin i olika former, rött, vitt eller rose´ eller öl för den som hellre väljer det.


Annicas sommarbuffé

kollage-utflyttningsfest-lindome-2011.jpg

Matig sallad med kryddstark korv (20 pers)

Krispsallad, 1 huvud
Ruccolasallad, 1 liten påse

Babyspenat, 1 liten påse
Kidneybönor, 1 stor burk
Matvete, stor burk eller koka egen (mängd efter text på pkt)
Kryddstarka korvar, 6-8 st, t.ex. Chorizo eller Kabanoss
2 gula paprikor

Skiva och bryn korvarna i lite smör. Skölj salladerna och lägg i en bunke/skål. Skölj av kidneybönorna och matvetet i durkslag och blanda ner. Skölj och skär paprikan i önskad form. Blanda allt och lägg sist ner den ljumma, brynta korven - blanda igen. Klart!


Grillad fläskkarré

Marinera fläskkarréskivorna i lika delar Mushroom soya och sötsur chilisås. Till åtta skivor går det åt ca 1/2 dl av varje. Grilla skivorna och skär dem ljumna i bitar strax innan uppläggning. Håll de varma i folie. Garnera med lite timjan.

Innerkycklingfiléer

I sommar har jag blivit varse att det finns Kycklingfiléer och Innerkycklingfiléer, varav de sistnämnda är den lilla filén som alltid sitter ihop med den stora. Jag tror ni vet vad jag menar. Jag hittade en fryst 2 kilos paket från Guldfågeln och det var kanon att ugnsgrilla de till buffén. Det sköter sig självt i ugnen och storleken är perfekt att servera som den är.

Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn. Sprid ut filéerna i en långpanna och pensla på en blandning av soya, olja, salt o peppar. Här kan man även ta lite "färgsoja" från Druvan för att de skall se lite trevliga ut. Ställ in i ugnen i cirka 30 min. Ta ut en och skär i den för att kolla att de är färdiga och inte rosa.

Lägg upp i stor hög på ett fat och dekorera med timjan eller annan favoritkrydda (färsk).

Kalla såser 

Till den här buffén valde jag Lindahls färdiga Tsatziki samt min egna senapsås med Turkisk yoghurt som bas. Se recept under Kalla såser här på hemsidan.

Tillbehör

Bröd, ost och kex väljer man förstås efter smak...val av frukt likaså.


 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)